"Trends in Cardiovascular Medicine" November 4 - 6, 2022 Hyatt Resort at Squaw Creek Olympic Valley, California

Program Agenda

	<u>Program Agenda</u>	
<u>Friday, November 4, 2022</u> 4:00 PM –	Hotel Check-In	
5:00 PM – 6:00PM	"What the Fentanyl? Making Sense of a Deadly Epidemic"	
(1 hour Ethics CME)	Andrew A. Herring, MD Located in Grand Sierra Ballroom A	
6:00 PM – 8:30 PM	Welcome Reception – Grand Sierra Ballroom C & D (Located in Exhibit Room) Hosted by Renown Institute for Heart & Vascular Health	
C . I N I 5 4044 C IC D II A 0 D		
7:25 AM – 7:30 AM	22 – Grand Sierra Ballroom A & B Welcome and Opening Remarks Jayson A. Morgan, MD, FACC	
7:30 AM – 8:20 AM (50 minutes)	"Challenges and Perspectives in Obstructive Sleep Apnea" Sean M. Caples, DO, MSc, FCCP	
8:20 AM – 9:10 AM	"COVID-19: Return to Sport or Strenuous Activity Following Infection"	
(50 minutes)	Francis G. O'Connor, MD, MPH, FACSM, FAMSSM	
9:10 AM – 9:25 AM	Break	
9:25 AM – 10:15 AM	"Management of Type 2 Diabetes: Evolving Data, Evolving Guidelines, Evolving Practice"	
(50 minutes)	Jay H. Shubrook, DO, FACOFP, FAAFP	
10:15 AM – 11:05 AM	"Coronary Microvascular Disease in Women: Signs, Symptoms, Evaluation and Treatment"	
(50 minutes)	Ailin Barseghian El-Farra, MD, FACC Danish Atwal, MD	
11:05 AM – 11:20 AM	Break	
11:20 AM – 12:10 PM	"Lipoprotein (a): A Risk Factor for Atherosclerosis and an Emerging Therapeutic Target"	
(50 minutes)	Matthew J. Sorrentino, MD, FACC, FASH	
12:10 PM – 1:00 PM	"Gut Feeling: The Increased Importance of GLP-1 Therepies for Personalized Obesity Management"	
(50 minutes)	Therapies for Personalized Obesity Management" Domenica M. Rubino, MD	

1:00 PM	Meeting Adjourned for Lunch - Lunch on your own
6:30 PM – 9:00 PM	Arthur J. Lurie, MD Memorial Dinner/Keynote Presentation Grand Sierra Ballroom A & B Hosted by Renown Institute for Heart & Vascular Health
6:30 – 7:00 PM	Reception Bar – Grand Sierra Pre-Function CD
7:00 – 8:00 PM	Dinner/Brief Acknowledgements @ 7:45 PM
8:00 – 9:00 PM (60 minutes)	Keynote Presentation "Topic/Title TBD" Speaker TBD
<u>Sunday, November 6, 2022</u> 7:40 AM – 8:30 AM (50 minutes)	 Grand Sierra Ballroom A & B "Primary Care Perspectives: Peripheral Vascular Disease" John C. Hansen, MD, FACS
8:30 AM -9:20 AM	"Prevention of Atrial Fibrillation and Sudden Cardiac Death in Women"
(50 minutes)	Jeanne E. Poole, MD, FACC, FHRS, CCDS
9:20 AM – 9:30 AM	Break
9:30 AM – 10:20 AM	"Clinical Practice Guidelines for the Management of Heart Failure in 2022: What Do I as a Primary Care Provider Need to Know?"
(50 minutes)	Boback Ziaeian, MD, PhD, FACC
10:20 AM – 10:45 AM (25 minutes)	"Can a Patient be Low Risk without a Calcium Score?" Vlad Radulescu, MD
10:45 AM – 10:55 AM	Break
10:55 AM – 11:25 AM	"Obesity & Cardiovascular Disease Risk Reduction: How Does Bariatric Surgery Change the Landscape?"
(30 minutes)	Kent C. Sasse, MD, MPH, FACS, FASCRS, FASMBS Alexander L. Ayzengart, MD, MPH, FACS, FASMBS
11:25 AM – 12:15 AM (50 minutes)	Case Studies/Q&A – Panel Discussion
12:15 PM	Adjournment