## "Trends in Cardiovascular Medicine" November 3 - 5, 2023 Hyatt Everline Resort and Spa Olympic Valley, California

	<u>Program Agenda</u>
Friday, November 3, 2023	
4:00 PM –	Hotel Check-In
4:00 PM – 6:00 PM	<b>"Screening, Brief Intervention &amp; Referral to Treatment</b> (SBIRT) for Clinicians"
(2 hours SBIRT/Ethics CME)	Melissa Cheng, MD, MOH, MHS, FACOEM
	Located in Grand Sierra Ballroom A
6:00 PM – 8:30 PM	Welcome Reception – Grand Sierra Ballroom C & D
	(Located in Exhibit Room) Hosted by Renown Institute for Heart & Vascular Health
Saturday November 4 202	3 – Grand Sierra Ballroom A & B
7:25 AM – 7:30 AM	Welcome and Opening Remarks
7.25 mil = 7.50 mil	Jayson A. Morgan, MD, FACC
7:30 AM – 8:20 AM	"Cardiac Amyloidosis: Evolving Diagnosis and Management
(50 minutes)	for the Primary Care Provider" Michelle M. Kittleson, MD, PhD, FACC, FAHA
8:20 AM – 9:10 AM	"Current Evidence-Based & Guideline Recommendations for the Treatment of Hypertension: Clinical Pearls for Primary Care"
(50 minutes)	John M. Flack, MD, MPH, FAHA, MACP, FASH
9:10 AM – 9:25 AM	Break
9:25 AM – 10:15 AM	"Improving the Understanding and Recognition of Cardiac Syncope"
(50 minutes)	Kenneth A. Mayuga, MD, FACC, FACP, FHRS
10:15 AM – 10:40 AM (25 minutes)	"Atrial Fibrillation Screening" Shining Sun, MD
10:40 AM – 11:05 AM (25 minutes)	"Exercise Treadmill Testing: A Clinical Guide" Bradley C. Nelson, MD, MBA, FACC
11:05 AM – 11:20 AM	Break
11:20 AM – 12:10 PM (50 minutes)	"Pulmonary Hypertension: Updates for the Primary Care Provider" Teresa De Marco, MD, FACC, FHFSA

12:10 PM – 1:00 PM (50 minutes)	"The Practical Evaluation and Management of Obesity" Daniel H. Bessesen, MD, FTOS
1:00 PM	Meeting Adjourned for Lunch - Lunch on your own.
6:30 PM – 9:00 PM	Arthur J. Lurie, MD Memorial Dinner/Keynote Presentation Grand Sierra Ballroom A & B Hosted by Renown Institute for Heart & Vascular Health
6:30 – 7:00 PM	<b>Reception Bar – Grand Sierra Pre-Function CD</b>
7:00 – 8:00 PM	Dinner/Brief Acknowledgements @ 7:45 PM
8:00 – 9:00 PM (60 minutes)	Keynote Presentation: Topic TBD Speaker TBD
<u>Sunday, November 5, 2023</u> 7:40 AM – 8:05 AM (25 minutes)	<u>– Grand Sierra Ballroom A &amp; B</u> "The Optimal Approach in the Management of Asymptomatic Carotid Artery Stenosis" Michael J. Bloch, MD, FACP, FASH, FSVM, FNLA
8:05 AM – 8:30 AM (25 minutes)	"Interpretation of Electrocardiograms in Primary Care: A Brief Review" Jad AL Danaf, MD, MPH, FACC, FSCAI
8:30 AM -9:20 AM (50 minutes)	"Where Are We with Respect to Glycemic Control in Type 2 Diabetes? A 2023 Update" Athena Philis-Tsimikas, MD
9:20 AM – 9:35 AM	Break
9:35 AM – 10:25 AM (50 minutes)	"What's New in the Lipid Management Landscape?" Pam R. Taub, MD, FACC, FASPC
10:25 AM – 10:55 AM (30 minutes)	"Transcatheter Mitral Valve Repair: A Clinical Case Study" Abhilash Akinapelli, MD
10:55 AM – 11:00 AM	Short Break
11:00 AM – 12:00 Noon (60 minutes)	Case Studies/Q&A – Panel Discussion Panel: Various RIHVH Cardiologists
12:00 Noon	Adjournment